Vadelmaiset valkosuklaahippukeksit



Nämä on hyviä. Siis ihan törkeän hyviä. Keksejä on kiva tehdä, kun ne ovat helppoja ja saa nopeasti herkkuja. Pakastekuivattuja vadelmia on jäänyt kaappiin, kun olen käyttänyt niitä kakun koristeina ja nyt ajattelin yhdistää ne valkosuklaisiksi herkuiksi. Näitä saattaa hyvinkin todennäköisesti päätyä pukinkonttiin lähempänä joulua ;)

Vadelmaiset valkosuklaahippukeksit:

175 g huoneenlämpöistä voita
100 g fariinisokeria
100 g muscovadosokeria
150 g tomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 pss / 15 g pakastekuivattua vadelmarouhetta
2 tl maissitärkkelystä
3/4 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 keltuainen
2 tl vaniljauutetta
145 g valkosuklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 175 ℃.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi (noin 5 min). Lisää vaniljauute, kananmuna ja keltuainen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa erässä nuolijalla sekoittaen.
4. Rouhi valkosuklaa ja sekoita nopeasti sekaan.
5. Muotoile taikinasta palloja (noin Ø 3 cm) ja paista noin 10 min. Älä paista liikaa, jotta keksit jäävät keskeltä sitkeiksi.


-Maria


Kommentit

Suositut tekstit