Vadelmaiset valkosuklaahippukeksit
Nämä on hyviä. Siis ihan törkeän hyviä. Keksejä on
kiva tehdä, kun ne ovat helppoja ja saa nopeasti herkkuja. Pakastekuivattuja
vadelmia on jäänyt kaappiin, kun olen käyttänyt niitä kakun koristeina ja nyt
ajattelin yhdistää ne valkosuklaisiksi herkuiksi. Näitä saattaa hyvinkin todennäköisesti päätyä pukinkonttiin lähempänä joulua ;)
Vadelmaiset valkosuklaahippukeksit:
♡ 175 g huoneenlämpöistä voita
♡ 100 g fariinisokeria
♡ 100 g muscovadosokeria
♡ 150 g tomusokeria
♡ 4 dl vehnäjauhoja
♡ 1 pss / 15 g pakastekuivattua vadelmarouhetta
♡ 2 tl maissitärkkelystä
♡ 3/4 tl ruokasoodaa
♡ ripaus suolaa
♡ 1 kananmuna
♡ 1 keltuainen
♡ 2 tl vaniljauutetta
♡ 145 g valkosuklaata
1. Laita uuni kuumenemaan 175 ℃.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi
(noin 5 min). Lisää vaniljauute, kananmuna ja keltuainen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muutamassa
erässä nuolijalla sekoittaen.
4. Rouhi valkosuklaa ja sekoita nopeasti sekaan.
5. Muotoile taikinasta palloja (noin Ø 3 cm) ja paista
noin 10 min. Älä paista liikaa, jotta keksit jäävät keskeltä sitkeiksi.
-Maria
Kommentit
Lähetä kommentti