Puolukka-Vaniljajuustokakku


Meillä isänpäivää juhlistettiin kakkukahveilla mummolassa ja kakun virkaa toimitti tämä puolukka-vaniljajuustokakku. Kakku on ihanan raikas ja vanilja sopii puolukan kanssa hyvin yhteen. Tämä kakku sopisi myös joulupöytään, joten saa nähdä onko sitä myös silloin, ehkä kuitenkin pienillä muutoksilla vaihtelun vuoksi. Ihanaa isänpäivää kaikki isät! 💓

Puolukka-vaniljajuustokakku

Pohja:
225 g digestivekeksejä
 100 g voita
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
400 g tuorejuustoa (200 g maustamatonta + 200 g vanilja)
3 dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
1 tl vaniljauutetta
100 g puolukoita
100 g puolukkahilloa
8 liivatetta
½ dl sitruunamehua

Kiille:
3½ dl puolukka- tai karpalomehua
6 liivatetta


1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.

2. Laita irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea reunakalvo ja painele keksimurska pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin.

4. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljat keskenään.

5. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatteet sekaan.

6. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.

7. Kaada täytteestä puolet pohjan päälle, lisää puolukat ja puolukkahillo ja kaada sitten loput täytteestä.

8. Anna jähmettyä noin 2-3 tuntia jääkaapissa ja valmista sitten kiille.

9. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Kuumenna kattilassa puolukkamehu ja sekoita liivatteet mehuun.

10. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.






-Maria

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit