Puolukka-Vaniljajuustokakku
Meillä isänpäivää juhlistettiin kakkukahveilla
mummolassa ja kakun virkaa toimitti tämä puolukka-vaniljajuustokakku. Kakku on
ihanan raikas ja vanilja sopii puolukan kanssa hyvin yhteen. Tämä kakku sopisi
myös joulupöytään, joten saa nähdä onko sitä myös silloin, ehkä kuitenkin
pienillä muutoksilla vaihtelun vuoksi. Ihanaa isänpäivää kaikki isät! 💓
Puolukka-vaniljajuustokakku
Pohja:
♡ 225 g digestivekeksejä♡ 100 g voita
♡ 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
♡ 400 g tuorejuustoa (200 g maustamatonta +
200 g vanilja)♡ 3 dl vispikermaa
♡ 250 g maustamatonta rahkaa
♡ 1 dl sokeria
♡ 1 tl vaniljajauhetta
♡ 1 tl vaniljauutetta
♡ 100 g puolukoita
♡ 100 g puolukkahilloa
♡ 8 liivatetta
♡ ½ dl sitruunamehua
Kiille:
♡ 3½ dl puolukka- tai karpalomehua♡ 6 liivatetta
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin
ja sulatetun voin kanssa.
2. Laita irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea
reunakalvo ja painele keksimurska pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen
valmistuksen ajaksi.
3. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma
kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
4. Sekoita tuorejuusto, rahka, sokeri ja vaniljat
keskenään.
5. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota
liivatteet sekaan.
6. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja
lisää sitten kerma.
7. Kaada täytteestä puolet pohjan päälle, lisää puolukat
ja puolukkahillo ja kaada sitten loput täytteestä.
8. Anna jähmettyä noin 2-3 tuntia jääkaapissa ja
valmista sitten kiille.
9. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min.
Kuumenna kattilassa puolukkamehu ja sekoita liivatteet mehuun.
10. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun
päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
-Maria
Nam!!! Ihanan näköinen kakku :)
VastaaPoistaKiitos! :)
Poista