Kuningatar-Suklaakakku





Kehittelin Kuningatar-Suklaakakun kun ystäväni kysyi haluaisinko tehdä hänen poikansa 1-vuotis syntymäpäiville kakun joka olisi vähän Sacherkakun tapainen, mutta täytteenä olisikin mustikkaa, vadelmaa ja kermaa. Sacherkakkua ei ole tullut vuosiin syötyä saati tehtyä, mutta suklaakakkuja sen sijaan on tullut tehtyä melko paljonkin. Lopputuloksesta ei tullut yhtään Sacherkakun tapainen makealla marmeladilla täytetty kakku vaan tässä kakussa marjat tuovat ihanasti raikkautta. Käytin tähän kakkuun Annin Uunissa -ohjeella tehtyä suklaakakkupohjaa, alkuperäiseen ohjeeseen pääset tästä. Tässä kakussa on melko paljon vaiheita, mutta kaikki ovat helppoja ja maku sen arvoinen.

Kuningatar-Suklaakakku (noin 20 hlö)


Pohja

4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
¾ dl öljyä
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta
2 dl kuumaa kahvia

Vadelma-mustikkahillo
300 g pakastevadelmia
150 g pakastemustikoita
 1 dl hillosokeria 

Diplomaattikreemi
¾ dl vaniljakreemijauhetta
2 ¼ dl vettä
3 dl vispikermaa
4 liivatetta

Suklaakreemi
150 g voita
75 g mascarponea (tai tuorejuustoa)
¾ dl tomusokeria
150 g tummaa suklaata
½ rkl vettä
1 ½ rkl kaakaojauhetta
½ tl vaniljauutetta

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
¾ dl öljyä
2 kananmunaa
2 tl vaniljauutetta
2 dl kuumaa kahvia

Suklaakuorrute
1/2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata
½ rkl voita

Pohja:

1. Laita uuni lämpiämään 175 . Leikkaa leivinpaperista kakkuvuoan (Ø 18 cm) kokoinen pyöreä pala ja aseta korkean Ø 18 cm vuoan pohjalle. Voitele reunat.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy, munat ja vaniljauute.

3. Lisää parissa erässä kuivien aineiden sekaan. Lisää lopuksi kahvi ja sekoita kunnes taikina on tasaista.

4. Kastele keittiöpyyhe*, rutista kuivaksi ja aseta vuoan ympärille. Kakkuvuoan päälle kannattaa laittaa leivinpaperin pala paiston ajaksi, jotta kakun pinta ei pala. 

Paista 30 min ja kastele sitten pyyhe uudelleen ja laita vuoan ympärille. Anna paistua 30 min ja ota sitten pyyhe pois. Jatka vielä paistamista noin 30-60 min (paistoaika yhteensä noin 1,5-2 h). Vahdi paiston loppuvaiheilla kakkua ja kokeile puutikulla. Kakku on kypsä kun tikkuun ei tartu taikinaa.

*Pyyhekikka auttaa kakkua kypsymään tasaisesti, eikä kakun keskelle kohoa kukkulaa.


Täytteet:


1. Valmista vadelma-mustikkahillo mikrossa sillä välin kun kakku on uunissa: laita kohmeiset marjat ja sokeri kulhoon ja kuumenna mikrossa täydellä teholla 7 min. Sekoita kerran välissä. Jätä jäähtymään.

2. Leikkaa jäähtynyt pohja 4 osaan ja aseta pohja kakkupahvin päälle. Leikkaa korkeasta reunakalvosta kakun ympärille pala ja teippaa liitoksesta.




3
. Valmista sitten diplomaattikreemi. Sekoita vesi ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa sähkövatkaimella noin 5 min.


4. Laita jääkaappiin tekeytymään ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi.

5. Kuumenna kattilassa 1 rkl vettä ja sulata siihen liivatelehdet. 

6. Kaada liivateseos vaniljakreemiin koko ajan sekoittaen ja lisää sitten seokseen kerma.

7. Kasaa kakku levittäen joka kerroksen pohjalle hilloa ja sen päälle diplomaattikreemiä. Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.





8. Valmista suklaakreemi: Sulata suklaa ja anna jäähtyä huoneenläpöiseksi. 


9. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdoksi (n. 5 min) ja lisää sitten veteen sekoitettu kaakaojauhe sekä huoneenlämpöinen mascarpone. Jos mascarpone on vielä kylmää, käytä sitä mikrossa sulatuslämmöllä muutama sekunti kerrallaan ja vahdi, ettei se pääse lämpenemään. Suklaa menee herkästi paakkuiseksi jos mascarpone on jääkaappikylmää.


10. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi.

11. Levitä ohut kerros kuorrutetta kakun päälle ja laita hetkeksi pakkaseen tai jääkaappiin niin, että kuorrute jähmettyy vähän. Levitä loput kuorrutteesta ja laita jääkaappiin.




12. Valmista suklaakuorrute: Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, lisää sitten paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Nosta pois liedeltä ja lisää voi.

13. Laita jääkaappiin viilenemään noin 15 min ja kaada sitten kakun päälle. Levitä tarvittaessa palettiveitsellä reunoille asti.

14. Koristele tuoreilla marjoilla halutessasi.



-Maria






Kommentit

Suositut tekstit