Daim-Piparimokkapalat



Tämän joulun hitti taitaa olla piparimokkapalat. Ajatus kuulosti houkuttelevalle, mutta meillä ei kuitenkaan ollut piparitaikinaa pakkasessa, joten päädyin tekemään oman melko erilaisen version kuin alkuperäiset piparkakkumokkapalat, joiden ohjeen on kehitellyt Riikka Väliahde. Näihin tulee Daim-suklaata ja se tekee taikinasta ihan mielettömän mehevän ja kostean. Näistä mokkapaloista tuli ihan jäätävän hyviä ja pipari maistuu sopivasti Daimin lisäksi.

Daim-Piparimokkapalat

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
2 dl piimää
200 g voita
2 Daim-patukkaa (2 x 56 g)

Kuorrute:
50 g voita
500 g tomusokeria
¾ dl kahvia
2 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 200 ℃.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi ja rouhi suklaa.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi puolet seoksesta muna-sokerivaahtoon. Sekoita puuhaarukalla tai nuolijalla.
5. Lisää piimä ja loput jauhoseoksesta. Sekoita tasaiseksi.
6. Lisää sitten sulatettu voi ja suklaarouhe.
7. Laita noin 27 x 22 cm (tai uunipellille jos et halua paksuja paloja) vuokaan leivinpaperi ja kaada taikina siihen. Paista noin 30 min, tarkista kypsyys puutikulla.



8. Kun pohja on hieman jäähtynyt, mutta vielä lämmin, tee kuorrute. Laita voi ja kahvi kattilaan ja sulata keskilämmöllä.
9. Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja piparkakkumauste. Sekoita tasaiseksi.
10. Kaada kuorrute pohjan päälle parissa erässä ja koristele piparimuruilla.
11. N A U T I





Kommentit

  1. Queen Casino Canada – Exclusive Bonuses, Cashbacks
    Join and get exclusive dafabet Queen Casino Canada coupon クイーンカジノ code, 메리트카지노 and grab your exclusive No Deposit Bonus & Welcome bonus. Discover the latest promotions & promotions.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit