TexMex-piirakka
Suolaiset piirakat on kivoja tarjottavia juhliin, mutta ne sopii myös iltapalaksi tai ihan vain kahvin kanssa. Jääkaappiin oli jäänyt jämiä ruokatarpeista joita käytin viikolla tekemiini ruokiin ja niille oli keksittävä käyttöä, joten käytin ne texmex-piirakkaan. Piirakka on sopivan mausteinen ja tulisuutta voi halutessaan lisätä lisäämällä chilin määrää.
TexMex-piirakka
Pohja:
♡ 125 g voita
♡ 1½ dl perunamuusijauhetta
♡ 4½ dl sämpyläjauhoja (tai vehnäjauhoja)
♡ 1½ tl leivinjauhetta
♡ 1½ dl vettä
Täyte:
♡ 400 g jauhelihaa
♡ 2 rkl texmex tai taco maustetta
♡ 1 tl savustettua paprikamaustetta
♡ ripaus chilijauhetta
♡ ½ tl suolaa
♡ 1 suippopaprika
♡ ½ prk säilykekirsikkatomaatteja (tai tuoreita)
♡ 3 munaa
♡ 1 prk (3,3 dl) kahvikermaa
♡ 75 g juustoraastetta
1. Laita uuni kuumenemaan 200 ℃. Paista jauheliha ja mausta paprikajauheella, texmex mausteella ja chilillä.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöisen voin sekaan.
3. Kun taikina on tasaista, lisää vesi ja laita sitten jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
4. Pilko sillä aikaa paprika ja sekoita munat ja kerma kevyesti yhteen.
5. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm) ja painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle.
6. Lisää jauheliha, kirsikkatomaatit, paprika ja juusto piirakkapohjan päälle ja lopuksi muna-kermaseos.
7. Paista noin 45 min. Suojaa paiston loppuvaiheilla piirakan pinta leivinpaperilla jo se alkaa tummua liikaa.
8. Anna vetäytyä hetki.
-Maria
Kommentit
Lähetä kommentti