TexMex-piirakka

 
Suolaiset piirakat on kivoja tarjottavia juhliin, mutta ne sopii myös iltapalaksi tai ihan vain kahvin kanssa. Jääkaappiin oli jäänyt jämiä ruokatarpeista joita käytin viikolla tekemiini ruokiin ja niille oli keksittävä käyttöä, joten käytin ne texmex-piirakkaan. Piirakka on sopivan mausteinen ja tulisuutta voi halutessaan lisätä lisäämällä chilin määrää.

TexMex-piirakka 

Pohja: 
125 g voita 
1½  dl perunamuusijauhetta 
4½  dl sämpyläjauhoja (tai vehnäjauhoja) 
1½  tl leivinjauhetta 
1½  dl vettä

Täyte: 
400 g jauhelihaa 
2 rkl texmex tai taco maustetta 
1 tl savustettua paprikamaustetta 
ripaus chilijauhetta 
 ½ tl suolaa
1 suippopaprika 
½ prk säilykekirsikkatomaatteja (tai tuoreita) 
 3 munaa 
1 prk (3,3 dl) kahvikermaa 
75 g juustoraastetta 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 ℃. Paista jauheliha ja mausta paprikajauheella, texmex mausteella ja chilillä. 
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja nypi huoneenlämpöisen voin sekaan. 
3. Kun taikina on tasaista, lisää vesi ja laita sitten jääkaappiin noin 10 minuutiksi. 
4. Pilko sillä aikaa paprika ja sekoita munat ja kerma kevyesti yhteen. 
5. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm) ja painele taikina jauhotetuilla käsillä vuoan pohjalle. 
6. Lisää jauheliha, kirsikkatomaatit, paprika ja juusto piirakkapohjan päälle ja lopuksi muna-kermaseos. 
7. Paista noin 45 min. Suojaa paiston loppuvaiheilla piirakan pinta leivinpaperilla jo se alkaa tummua liikaa.
8. Anna vetäytyä hetki.











-Maria

Kommentit

Suositut tekstit