Vadelma-kinuskijuustokakku


Vadelma ja kinuski on loistava makupari ja yhdessä ne muodostavat täydellisen makukombon. Tämän kakun voimin juhlistettiin omat syntymäpäivät, mutta sammumattoman makeannälkäni johdosta jotain pientä makeaa on vielä suunnitteilla lähipäiville ;)

Vadelma-kinuskijuustokakku
Pohja:
225 g digestivekeksejä
 100 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kinuskitäyte:
200 g kinuskituorejuustoa
2 dl vispikermaa
125 g maustamatonta rahkaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl karamellisoitua kondensoitua maitoa
4 liivatetta
tilkka vettä

Vadelmatäyte:
 200 g vadelmatuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl vadelmajauhetta
4 liivatetta
tilkka vettä

Kiille:
2½ dl karamellisoitua kondensoitua maitoa (täytteestä jäänyt loppupurkki)
½ dl maitoa
5 liivatetta
tilkka vettä

1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.
2. Laita irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea reunakalvo ja painele keksimurska pohjalle. Laita keskelle pohjaa kakkurengas (Ø 14 cm) ja myös sen reunoille reunakalvo (matalampikin riittää). Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Valmista kinuskitäyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
4. Sekoita tuorejuusto, rahka, kondensoitu karamellisoitu maito ja sokerit keskenään.
5. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
6. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.
7. Kaada täyte pienemmän kakkurenkaan sisään ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.


8. Kun kakku on jähmettynyt, ota sisempi kakkurengas ja reunakalvo pois ja valmista vadelmatäyte.
9. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
10. Sekoita tuorejuusto, rahka, vadelmajauhe ja sokerit keskenään.
11. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
12. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.
13. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.


14. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä kinuskikiille.
15. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita karamellisoitu kondensoitu maito ja tavallinen maito sekaisin.
16. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
17. Sekoita kondensoidun karamellisoidun maidon sekaan hyvin ja kaada kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.







-Maria




Kommentit

Suositut tekstit