Vadelma-kinuskijuustokakku
Vadelma ja kinuski on loistava makupari ja yhdessä ne muodostavat täydellisen makukombon. Tämän kakun voimin juhlistettiin omat syntymäpäivät, mutta sammumattoman makeannälkäni johdosta jotain pientä makeaa on vielä suunnitteilla lähipäiville ;)
Vadelma-kinuskijuustokakku
Pohja:
♡ 225 g digestivekeksejä
♡ 100 g voita
♡ 2 tl vaniljasokeria
Kinuskitäyte:
♡ 200 g kinuskituorejuustoa
♡ 2 dl vispikermaa
♡ 125 g maustamatonta rahkaa
♡ 3 rkl sokeria
♡ 1 tl vaniljasokeria
♡ ½ dl karamellisoitua kondensoitua maitoa
♡ 4 liivatetta
♡ tilkka vettä
Vadelmatäyte:
♡ 200 g vadelmatuorejuustoa
♡ 2½ dl vispikermaa
♡ 250 g maustamatonta rahkaa
♡ ½ dl sokeria
♡ 1 tl vaniljasokeria
♡ ½ dl vadelmajauhetta
♡ 4 liivatetta
♡ tilkka vettä
Kiille:
♡ 2½ dl karamellisoitua kondensoitua maitoa
(täytteestä jäänyt loppupurkki)
♡ ½ dl maitoa
♡ 5 liivatetta
♡ tilkka vettä
1. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä
vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.
2. Laita irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea
reunakalvo ja painele keksimurska pohjalle. Laita keskelle pohjaa kakkurengas (Ø 14 cm) ja myös sen reunoille reunakalvo (matalampikin riittää). Laita jääkaappiin
täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Valmista kinuskitäyte. Laita liivatteet kylmään
veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
4. Sekoita tuorejuusto, rahka, kondensoitu
karamellisoitu maito ja sokerit keskenään.
5. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet
sekaan.
6. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja
lisää sitten kerma.
7. Kaada täyte pienemmän kakkurenkaan sisään ja laita
jääkaappiin noin 2 tunniksi.
8. Kun kakku on jähmettynyt, ota sisempi kakkurengas
ja reunakalvo pois ja valmista vadelmatäyte.
9. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma
kevyeksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
10. Sekoita tuorejuusto, rahka, vadelmajauhe ja sokerit
keskenään.
11. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet
sekaan.
12. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja
lisää sitten kerma.
13. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin noin 2
tunniksi.
14. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä
kinuskikiille.
15. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5
minuutiksi. Sekoita karamellisoitu kondensoitu maito ja tavallinen maito
sekaisin.
16. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liota liivatteet
sekaan.
17. Sekoita kondensoidun karamellisoidun maidon sekaan
hyvin ja kaada kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
-Maria
Kommentit
Lähetä kommentti