Sunnuntaiaamun sämpylät
Sunnuntaiaamut on parhaita. Niitä vietetään
rauhallisesti ja aamupalaa voi syödä ikuisuuden. Sunnuntaihin sopii
vastapaistetut rapeakuoriset ja sisältä niin pehmeät sämpylät täydellisesti.
Sämpylät ovat helppoja valmistaa, taikinan teko vie alle 5 min edellisenä
iltana eikä aamullakaan aikaa kulu hukkaan vaan voi keskittyä kahvin juomiseen
peiton alla sillä välin, kun sämpylät ovat uunissa.
Sunnuntaiaamun sämpylät:
♡ 1 litra vettä
♡ 30 g tuorehiivaa
♡ 3 dl ruisjauhoja
♡ 3 dl kaurahiutaleita
♡ 12 dl rouheisia sämpyläjauhoja
♡ 4 tl suolaa
1. Sekoita hiiva kylmän veden sekaan ja lisää sitten
suola.
2. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita nopeasti
tasaiseksi, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin 12-24 tunniksi.
3. Laita uuni kuumenemaan 225 ℃. Muotoile taikinasta palloja ja paista noin 25 min.
-Maria
Kommentit
Lähetä kommentti