Sunnuntaiaamun sämpylät


Sunnuntaiaamut on parhaita. Niitä vietetään rauhallisesti ja aamupalaa voi syödä ikuisuuden. Sunnuntaihin sopii vastapaistetut rapeakuoriset ja sisältä niin pehmeät sämpylät täydellisesti. Sämpylät ovat helppoja valmistaa, taikinan teko vie alle 5 min edellisenä iltana eikä aamullakaan aikaa kulu hukkaan vaan voi keskittyä kahvin juomiseen peiton alla sillä välin, kun sämpylät ovat uunissa.

Sunnuntaiaamun sämpylät:
1 litra vettä
30 g tuorehiivaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
12 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 tl suolaa

1. Sekoita hiiva kylmän veden sekaan ja lisää sitten suola.
2. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi, peitä tuorekelmulla ja laita jääkaappiin 12-24 tunniksi.
3. Laita uuni kuumenemaan 225 . Muotoile taikinasta palloja ja paista noin 25 min.



-Maria

Kommentit

Suositut tekstit