Perunarieskat mummon ohjeella
Mummo teki meille aina pienenä perunarieskoja. Istuttiin veljen kanssa
keittiön pöydän alla ja pyydettiin maistiaisia uunista tulleista rieskoista.
Nykyään ei juurikaan tule enää pöydän alla kerjättyä ja perunarieskatkin tulee
tehtyä itse. Tein alkuun netistä löytämilläni ohjeilla rieskoja ja ihmettelin
miksi ei maistu samalta kuin mummon tekemät. Tulin kysyneeksi mummolta miten
hän rieskat tekee ja sain suullisen ohjeen, jossa ei ollut kananmunia eikä
leivinjauhetta, eikä mitään ylimääräistä. Ei kuulemma tarvita, eikä tosiaan
tarvittukaan sillä tällä ohjeella tulee ihan täydellisiä rieskoja <3 Kuvissa
näkyvään mustikka-mango tuorepuuroon pääset tästä.
♡ 900 g / 1 litra perunamuusia
♡ 2½ dl maitoa
♡ 3 dl vehnäjauhoja
♡ ¾ tl suolaa
2. Sekoita maito, suola ja lopuksi vehnäjauhot kylmän perunamuusin sekaan. Jos muusi on löysää, vähennä maidon määrää.
3. Levitä pellille leivinpaperin päälle 4 kasaa/pelti ja taputtele noin 0,5 cm paksuisiksi rieskoiksi.
4. Pistele ja paista rieskoja noin 15-20 min.
Kommentit
Lähetä kommentti