Perunarieskat mummon ohjeella



Mummo teki meille aina pienenä perunarieskoja. Istuttiin veljen kanssa keittiön pöydän alla ja pyydettiin maistiaisia uunista tulleista rieskoista. Nykyään ei juurikaan tule enää pöydän alla kerjättyä ja perunarieskatkin tulee tehtyä itse. Tein alkuun netistä löytämilläni ohjeilla rieskoja ja ihmettelin miksi ei maistu samalta kuin mummon tekemät. Tulin kysyneeksi mummolta miten hän rieskat tekee ja sain suullisen ohjeen, jossa ei ollut kananmunia eikä leivinjauhetta, eikä mitään ylimääräistä. Ei kuulemma tarvita, eikä tosiaan tarvittukaan sillä tällä ohjeella tulee ihan täydellisiä rieskoja <3 Kuvissa näkyvään mustikka-mango tuorepuuroon pääset tästä.

Perunarieskat (12 kpl)

900 g / 1 litra perunamuusia
2½ dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
¾ tl suolaa


1. Laita uuni lämpenemään 250 ℃.
2. Sekoita maito, suola ja lopuksi vehnäjauhot kylmän perunamuusin sekaan. Jos muusi on löysää, vähennä maidon määrää.
3. Levitä pellille leivinpaperin päälle 4 kasaa/pelti ja taputtele noin 0,5 cm paksuisiksi rieskoiksi.
4. Pistele ja paista rieskoja noin 15-20 min.









-Maria

Kommentit

Suositut tekstit