Vadelma-Browniekakku paahdetulla kinuskilla ja marengilla



Ystäväni sanoin: ennemmin överit kun vajarit. Sitä tämä kakku todellakin on. Tässä yhdistyy kaikki mitä rakastan, eli suklaa, vadelma, paahdettu kinuski ja kermavaahto. Kakku on niin tuhti, että siitä riittää isollekin porukalle. Ohje on pitkä, mutta tässäkin kakussa vaiheet ovat helppoja :)

Vadelma-Browniekakku paahdetulla kinuskilla ja marengilla
Pohja:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Paahdettu kinuski:
2 dl kermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl vaniljauutetta

Muut täytteet:
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
200 g (pakaste)vadelmia

Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 ℃.
2. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä paloiteltu suklaa ja voi.
Lisää vaniljasokeri ja suola ja siirrä sitten jäähtymään hetkeksi.
3. Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan.
4. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin.
5. Lisää jäähtynyt suklaaseos ja sekoita sitten varovasti jauhot sekaan.
6. Laita vuoan (Ø 18 cm) pohjalle leivinpaperista leikattu ympyrä ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 35-40 min. Pohja saa jäädä keskeltä hieman löysäksi.

Anna kakun jäähtyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Valmista sitten kinuski.

7. Kuumenna toisessa kattilassa kerma ja paahda toisessa puolet sokerista. Anna sokerin paahtua sekoittamatta.
8. Kun sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi, lisää lämmin kerma, vaniljauute, vaniljasokeri ja loput tavallisesta sokerista. Keitä miedolla lämmöllä kevyesti sekoitellen, kunnes kinuski on hieman paksuuntunut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

9. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
10. Soseuta vadelmat.
11. Halkaise kakkupohja ja aseta päällimmäinen puoli pohjaksi.
12. Kaada kakkuun paiston aikana muodostuneeseen "kraateriin" vadelmasose, hieman kinuskia ja sen päälle kerma. Nosta toinen puoli pohjasta päälle.
13. Valuta kinuski kakun päälle ja valmista sitten marenki.
 
14. Vaahdota valkuaisia liedellä vesihauteessa sähkövatkaimella
kevyesti vatkaten ja sokeria hiljalleen lisäillen, kunnes
valkuaisvaahdon lämpötila on noin 60 .
15. Siirrä kattila pois vesihauteesta ja vaahdota täydellä teholla vielä noin 5 min.
16. Kasaa marenki kakun päälle ja polta halutessasi pintaa kaasupolttimella. Marenki kypsyy vesihauteessa, joten pinnan kuumentaminen kaasupolttimella ei ole välttämätöntä.
♡♡♡



-Maria


Kommentit

  1. Harrah's Cherokee Casino Resort - Mapyro
    Get directions, reviews and 군포 출장샵 information 군포 출장마사지 for Harrah's Cherokee Casino Resort in 공주 출장마사지 Cherokee, NC. Find 울산광역 출장마사지 the travel option that's 동해 출장마사지 best for you.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit