Lakkajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla



Joulun pyhät on mennyt todella nopeasti ja on ollut ihanaa vain olla tekemättä mitään erityistä. Meillä joulua vietettiin perinteisesti enon luona ja usean vuoden perinteitä noudattaen sain tehdä tänäkin vuonna jälkkärin. Tänä vuonna jälkkäriksi valikoitui tämä paahdettua valkosuklaata sisältävä lakkakakku, sillä pakkaseen oli jäänyt lakkoja, joita olen pantannut, kunnes mieleen tulee sopiva käyttökohde niille. Ja nyt todella löytyi ihana yhdistelmä paahdetun valkosuklaan kanssa! Ihanaa alkavaa uutta vuotta kaikille <3

Lakkajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

Pohja:
280 g digestivekeksejä
♡  125 g voita
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
100 g valkosuklaata
1½ dl lakkoja
1 rkl hillosokeria

400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljajauhetta
2 tl vaniljauutetta
8 liivatetta
½ dl sitruunamehua tai vettä

Kiille:
4 dl paseerattua lakkaa + vettä
 ½ dl tomusokeria
4 liivatetta



1. Hilloa noin 1½ dl lakkoja mikrossa. Kaada lakat kulhoon ja lisää hillosokeri. Kuumenna mikrossa täydellä teholla noin 3 min. Sekoita ja jätä jäähtymään.

2. Rouhi täytteen valkosuklaa ja paahda sitä 175 uunissa noin 5 min, kunnes se on saanut vaaleanruskean värin.

3. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja yhdistä vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.

4. Säädä säädettävän reunavuoan halkaisijaksi 22 cm (voit myös käyttää tavallista Ø 24 cm vuokaa, jolloin kakusta tulee hieman matalampi) ja laita reunoille korkea reunakalvo. Painele keksimurska pohjalle ja kaada sen päälle jäähtynyt valkosuklaamuru. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

5. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.

6. Sekoita tuorejuusto, rahkat, sokeri ja vaniljat keskenään.

7. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja liota liivatteet sekaan.

8. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma.

9. Kaada täytteestä puolet pohjan päälle, lisää jäähtynyt lakkahillo ja kaada sitten loput täytteestä.

10. Anna jähmettyä noin 2-3 tuntia jääkaapissa ja valmista sitten kiille.

11. Paseeraa noin 2½ dl lakkoja. Kaada lakkasose esim. litran desimittaan ja lisää vettä sen verran, että seosta on yhteensä 4 dl. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.

12. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Kuumenna kattilassa noin 1 dl lakkamehua ja sekoita liivatteet mehuun.

13. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3-4 tunniksi.






-Maria

Kommentit

Suositut tekstit