Mustikka-Valkosuklaapiirakat piparimurulla






Peruspiparit ei ole ihan omin juttu (taikinan syöntiä luukuun ottamatta) mutta piparkakkumauste sopii joulun aikaan yllättäviinkin perusleivonnaisiin ja aiheuttaa uunissa ollessaan huumaavan hyvän tuoksun kotiin. Nämä on tehty pieniin piirakkavuokiin mutta ihan yhtä hyvin voit tehdä yhden isomman piirakan tavalliseen (Ø 24-26 cm) piirakkavuokaan. Jos piparilta maistuvat leivonnaiset kiinnostaa, niin tästä pääset Daim-Piparimokkapaloihin.

Mustikka-valkosuklaapiirakat piparimurulla

100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 tl piparkakkumaustetta
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljauutetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl maitoa
200 g mustikoita
80 g rouhittua valkosuklaata


1. Lisää sulatetun voin sekaan vehnäjauhot ja sokeri.

2. Ota seoksesta 1 dl erilleen murupintaa varten ja sekoita siihen piparkakkumauste.

3. Lisää loput aineet pohjataikinan sekaan.

4. Voitele kevyesti piirakkavuoat ja levitä taikina niihin. Ripottele muruseos päälle.

5. Paista 200 noin 20-25 min.




-Maria

Kommentit

Suositut tekstit