Lohipannukakut






Olen suuri pannukakkujen ystävä. Ja lettujen ja vohveleiden . Lohipannukakut saivat inspiraation Pannukakkutalon pannukakuista joiden innoittamana kehittelin uuniversion lohipannukakusta ja se onkin saanut oman vakiopaikan usein tehtyjen ruokien listalta. Kaipasin kuitenkin jotain vaihtelua ja mieleeni tuli amerikkalaistyyliset mustikka-pancakesit joita pari viikkoa sitten tein. Tuli mieleen, että mitäs jos kyseisestä ohjeesta kehittelisi suolaisen version ja lettupannulla voissa paistaisi rapeaksi. Ja koska niistä tuli ihania, pääsee ohje nyt teillekin jakoon <3





Lohipannukakut (n. 24 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl mustapippurijauhetta
2 dl maitoa 
3 kananmunaa
200 g kermaviiliä
½ dl öljyä
½ sitruunan mehu
1 sitruunan kuoriraaste
1 nippu tilliä
300 g kylmäsavulohta
½ tl suolaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita maito, kermaviili, munat ja öljy. Lisää sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste.
3. Lisää kuivat aineet seokseen.
4. Silppua tilli, leikkaa kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan.
5. Anna turvota jääkaapissa noin 20 min.
6. Paista lettupannussa keskilämmöllä noin 3 min per puoli. Käännä pannukakut heti kun pinta on asettunut.









Tarjoile pannukakut sellaisenaan tai esim. tilli-kermaviilikastikkeen kanssa (1 prk kermaviiliä, 1 tl kuivattua tilliä, ripaus mustapippuria ja suolaa, 1 tl sokeria ja 2 rkl sitruunamehua).

-Maria






Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit