Karpalo-Kinuskijuustokakku



Pitkä aika vierähti edellisen reseptin julkaisusta ja jonkin verran on jäänyt ohjeita jemmaan jotka pitäisi vielä kirjoittaa puhtaaksi. Mutta ensimmäisenä esille pääsee tämä oikeilla kukilla koristeltu herkku. Makea kinuski tasapainottaa karpalotäytteen kirpeyttä tässä karpalo-kinuskijuustokakussa, joka saa raikkautta lisää myös kirpsakasta karpalokiilteestä. Omaan makuun makean ja kirpeän yhdistelmä sopii kuin nenä päähän ja tästä tuli itselle ehkä yksi lempparikakuista.

Karpalo-kinuski juustokakku


Pohja:
225 g digestivekeksejä
 100 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kinuskitäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl valmista kinuskikastiketta
125 g maustamatonta rahkaa
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vispikermaa
 4 liivatetta
0,5 dl vettä

Karpalotäyte:
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 rkl karpalojauhetta
1 rkl karpalotäysmehua 
125 g maustamatonta rahkaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 4 liivatetta
0,5 dl vettä

Kiille:
0,5 dl karpalotäysmehua
2 dl vettä
5 tl sokeria
3 liivatetta


1. Murskaa keksit ja yhdistä vaniljasokerin ja sulatetun voin kanssa.
2. Laita irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunoille korkea reunakalvo ja painele keksimurska pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Valmista kinuskitäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
4. Sekoita tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja vaniljasokeri keskenään.
5. Kuumenna vesi kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
6. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten vaahdotettu kerma.
7. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin vähintään 1 tunniksi.

  
8. Kun kakku on jähmettynyt, valmista karpalotäyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
9. Sekoita tuorejuusto, rahka, karpalojauhe, karpalomehu ja sokerit keskenään.
10. Kuumenna vesi kattilassa ja liota liivatteet sekaan.
11. Lisää liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää sitten kerma. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi. 


12. Kun kakku on jähmettynyt, valmista vielä karpalokiille.
13. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Sekoita karpalotäysmehu ja vesi keskenään ja lisää sokeri.
14. Ota mehusta noin 1 dl kattilaan, kuumenna ja liota liivatteet sekaan.
15. Sekoita liivateseos lopun mehun sekaan, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kiille kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla. Huom. tässä kakussa koristeena käytetyt kukat eivät ole syötäviä.

-Maria






Kommentit

Suositut tekstit